مقدمه ای بر روابط عمومی هتل
- نظر (0)
- بازدید (732)
عبارت Public Relations یا روابط عمومی، به فعالیتها و مفاهیمی گفته می شود که به منظور ایجاد تفاهم و جلب و جذب مشتریان و مراجعین بیشتری به عمل می آید. پیداست که مردم خواستار خوشنامان و نیکوشهرتها هستند و هتلها و رستورانهایی که در اندیشه آینده خود باشند در نخستین گام باید بکوشند که نام نیک و آوازه بلند خود را منتشر سازند و با برقراری روابط تفاهم و جلب رضایت مردم دراین کار پیشقدم گردند.
برای کسب شهرت نیکو به انجام تبلیغات احتیاج است و این کارها را می توان با عواملی از قبیل: نمای ظاهری ساختمان، فضای دلگشا و فرح بخش و به یاد ماندنی هتل، چاپ پوسترها و نصب پلاکاردهای تبلیغاتی زیبا و خوشایند، چاپ و انتشارآگهی ها یا رپرتاژها به نتیجه مطلوب رسانیده که هریک از این عوامل، خواه به طور مستقیم یا غیرمستقیم، می تواند امکانات، تجهیزات، نحوه پذیرایی، برنامه ها و هدفهای انسانی اجتماعی این مؤسسه ها را به معرض داوری مردم قرار دهد.
فعالیت های مربوط به روابط عمومی از یکسو می تواند علاقمندی و اشتیاق به مراجعه را در میان مردم ایجاد کند و از سوی دیگر این اشتیاق را زنده نگه بدارد. برخوردار شدن از نامی نیکو و شهرت بلند، سرلوحه تمام فعالیتهای انجام شده در زمینه روابط عمومی است. اکنون دیگر شیوه های تبلیغاتی کهن در روابط عمومی با روشهای برقراری ارتباط جمعی نوین آمیختگی دارد. انگیزه های رقابت موجود همراه با توانایی در انتخاب و افزایش سطح تولید توانسته است کنیفیت خدمات و سرویسهای عرضه شده را بالاببرد و این روند همچنان روی در تزاید دارد.
ارائه خدمات درصنعت رستوران و هتلداری
آنچه که در این مراکز تحت عنوان «خدمات» عرضه می شود، به دو صورت "مادی" و "غیر مادی" یا معنوی، قابل تفکیک است و این هر دو صورت را با توجه به خواسته ها و تمایل مشتریان باید همواره در سطحی مترقی و در حال پیشرفت برقرار داشت. برای مثال ازخدمات مادی می توان کرایه اتاق، قیمت دریافت شد. برای غذا و سرویس را نام برد. این نوع خدمات یکی ا ز رویه های این صفحه است و رویه دیگر آن که اهمیت بسیار دارد نحوه ارائه خدمات و چگونگی رفتار اخلاقی اجتماعی با مشتریان است که دراین باره به تفصیل سخن گفته ایم.
نباید ازنظر دور داشت که تصمیم نهایی مشتریان در مراجعه به رستوران یا هتل پیوستگی مستقیم با تأثیر پذیری تبلیغاتی خواهد داشت. به سخن دیگر این تنها وجود یک یا چند نوع غذا و خوراکی نیست که مشتری را فرا می خواند، بلکه تمامی سیستم در این موضوع دخالت دارد و این جاذبه همان نیک نامی و شهرت خوانده می شود. پایه معروفیت و اطمینانی است که سیستم برای خود آماده ساخته و اینها از تلاشهای انجام شده در صحنه روابط عمومی است.
روابط عمومی و برقراری این پیویندها می تواند در ایجاد سه عامل بسیار مهم زیردخالت سازنده داشته باشند و این سه عامل در هر حال تعیین کننده موقعیت مخصوص یک هتل یا یک رستوران خواهد بود:
۱ - به دست آوری و نگهداری یک شمای مثبت عامل نیک نامی ومعروفیت و اطمینان نزد مردم؛
۲ - ایجاد هماهنگی درارائه خدمات مادی و غیر مادی که مبتنی بر خواسته ها و توقع های مشتریان باشد؛
۳ - باقی ماندن در عرصه رقابتها و عرضه تولیدا ت و خدمات گوناگون و حفظ برتری آن.
عملیات ارتباط جمعی
این عملیات به همراهی فعالیتهای مربوط به روابط عمومی هتلها و رستورانها و به صورت کارهای گروهی در بازار وسایل ارتباط جمعی به انجام می رسد. با توجه به گستردگی و عظمت تأسیسات هتل می توان گفت که چهار عامل نامبرده زیر چهارچوب فعالیتها و وظایف روابط عمومی را تشکیل می دهند:
۱ - تهیه و ارائه آگاهی های عمده و صحیح؛
۲- انجام فعالیتهای مطبوعاتی؛
۳- فعالیت برای سهامداران در زمینه سهام و تأسیسات؛
۴ - ارزیابی ها ، برنامه ریزی ها وکوشش در جهت رضایت خاطر و اطمینان مشتریها.
اینک درباره هر یک از موارد فوق به توضیح می پردازیم :
۱ - تهیه و ارائه آگاهی های عمده و صحیح:
روابط عمومی مؤثر و بالنده بایدکه فعالیت خود را با اعلام اطلاعات مفید و سازنده آغاز کند و برای پایه گذاری این تلاشها ابتدا از وضع موقعیت خود شروع می نماید. مثلاً به مشتریان اطلاع می دهد که برای انجام یک کار معین به یک بخش یا محل معین مراجعه کنند و یا این که برای حل یک مشکل ویژه باید به شخص معیّنی رجوع نمایند.
تعیین و اعلام تعداد اتاقها و انواع آن، معرفی پدیده های نوین، اعلان برنامه های مختلف رستورانها و مراکز سرگرمی موجود درهتل، اعلام اسامی سالنهای هتل و ظرفیت و موقعیت هریک، معرفی تورهای گردشی مقرر، تهیه کروکی هتل و تعیین موقعیت آن نسبت به فرودگاه، ایستگاه قطار و ترمینال اتوبوس ها، شرح و توصیف درباره مدیران هتل، شخصیت و موقعیتهای شغلی و سوابق آنها، تهیه عکس و تابلوهایی در باره وضعیت پیشین هتل و مراسم و مجالس مهمی که درآنجا برگزار شده، معرفی مقامات و شخصیتهای معروف و محبوبی که مدتی را در هتل گذرانده اند و ... که جملگی این اطلاعات را می توان در بروشورها یا دفترچه راهنما یا به صورتهای ابتکاری دیگربه دسترسی مشتریان نهاد.
۲- انجام فعالیتهای مطبوعاتی:
در این زمینه به پیشنهاد نکاتی چند بسنده می کنیم و رعایت آن را توصیه می نماییم. بر مبتکران و خوش ذوقهایی که در این زمینه فعالیت می کنند پوشیده نیست که خود می توانند مواردی را جستجو و پیشنهاد و یا به کار بندند:
سعی شود که با سردبیران، خبرنگاران، گزارشگران روزنامه ها و نشریه ها طرح دوستی و آشنایی برقرار شود. درآشنایی با این افراد از موارد برجسته ای که نظر، دقت و توجه را جلب کرده و تعریف و تمجید شود. همواره باید این اصل را فرادید آورد که سلیقه ها و اندیشه ها در جستجوی تازه و نوآوریها هستند و از تکرارها و کهنه نمایی ها بیزار می شوند. این واقعیت را که مطالب عنوان شده کدام گروهها و طبقات را مخاطب ساخته اهمیت ویژه دارد و آنچه را که بدین ترتیب تحویل داده می شود باید سنجید و زواید را کنار گذاشت.
برگزاری کنفرانسهای مطبوعاتی سالیانه یا فصلی که توسط روزنامه ها منتشر می گردد از اقدامات بسیار باارزش است.
در تبلیغ ها و معرفی هایی که ازهتل یا رستوران به عمل می آورید، یادآوری نام آن وفقط در آغاز اعلام، کافی خواهد بود و باید از تکرار آن خودداری شود.
هنگام برقراری ارتباط با مؤسسه های مطبوعاتی و انتشارات لازم است که پنج دستور ذیل را در نظر بگیرند و آن را بکار بندند: این پنج نشانه عبارت اند از: چه کسی؟ چه چیزی؟ چه وقت ؟ کجا؟ چرا؟
۳ - فعالیت برای سهامداران در زمینه سهام و تأسیسات:
دراین زمینه هم مواردی را فهرست وار بیان می کنیم. این نکات به قسمتی از فعالیتهای هتل در رابطه با سهامداران اشاره دارد:
- برگزاری نمایشگاههای هنری برای خانواده ها و بستگان سهامداران هتل؛.
- تعیین اولویت در واگذاری مغازه ها و امکانات انتقاعی هتل برای سهامداران و وابستگان آنها؛
- برگزاری نمایشگاههای هنری برای خانواده و بستگان سهامداران هتل؛
- برگزاری نمایشگاههای مدل لباس کودکان با همکاری مراکز تولیدی؛
- برگزاری مراسم هفتة غذاهای اختصاصی؛
- اجرای مسابقات سرگرم کننده و تفریحی و اقداماتی در زمینه امور خیریه؛
- برگزاری دوره های آموزشی درمواردی نظیر آشپزی ،خانه داری ، تهیه دسر و غیره؛
- اجرا و انجام برنامه های دیگری نظیر اجرای کنسرت که ازگیرایی و جاذبه خاصی نیز برخردار است .
به طور خلاصه می توان گفت هر نوع فعالیت سازنده و مؤثری که در جهت شهرت یابی و تحکیم موقعیت هتل یا شبکه رستورانها انجام شود و موقعیت سهامداران را بهبود بخشد از جمله وظایف و هدفهای روابط عمومی شمرده می شود. این پرسش معروف را در اینجا نیز می توان مطرح ساخت که : «روابط عمومی با صرف این هزینه های هنگفت چه نتایجی به ارمغان می آورد؟»
گویا ترین پاسخ ارائه شده را می توان از رابطه ریاضی و بسیار ساده ای که هم اینک بیان می کنیم به دست آورد:
ایجاد تفاهم و جلب رضایت مشتریان
ارزش فعالیتهای روابط عمومی
کل هزینه روابط عمومی
و با یک بررسی ساده می توان پی برد که هرچه بر تعداد مشتریان و مراجعین راضی بیشتر افزوده شود به همان نسبت نیز از هزینه مصرفی روابط عمومی کاسته خواهد شد.
۴ - ارزشیابی، برنامه ریزیها و کوشش در جهت رضایت خاطر و اطمینان مشتریها:
در این زمینه توجه روابط عمومی هتلها را بار دیگربه این مطلب بسیارمهم، که سرآمد تمامی موضوعات و مطالب مربوط به هتلداری و رستوران است، جلب می کنیم که حصول اطمینان مردم و مشتریان و تلاش سازنده برای راضی نگهداشتن تمام مراجعین را باید سرفصل فعالیتهای خود قرار دهند. برنامه ریزی مربوط به آغاز فعالیت بخش روابط عمومی به عهده مدیران رده بالای هتل است. این روابط در زمینه جلب و جذب مشتریان تلاش می ورزد و به همان پایه نیز برای فرا خوانی مسافران (V.I.P) ، سیاستمداران، ورزشکاران، هنرمندان معروف و محبوب فعالیت خواهد کرد.
این نکته را بیافزاییم که روابط عمومی هتلها در کنار فعالیتهای آگاهی دهنده و انتشاراتی خود دارای نقش گیرند و جذب کننده اطلاعات نیزهستند و نتیجه تلا شهای آنان را می توان در نشریات ویژه و درسطح جهانی نیزمشاهده کرد.
بررسی روشها و سیاستهای داخلی روابط عمومی هتل
باید دانست که بخش روابط عمومی رانباید درانحصار مدیران قرارداد وآنها نیز نباید این بخش را به صورت بلندگویی برای اعلام نظرها و باورهای خود درآورند بلکه صحیح آن است که این بخش در اختیار همگان قرار گیرد. ولی این همگانی شدن نیز باید چنان باشد که به ویژه آنها که در تماس بیشتری با میهمانان هستند، امکان یابند تا از این بخش به نحوی کاملتری استفاده کنند.
آمریکائیان با فرهنگ این اصطلاح را فراوان به کار می برند که :"روابط عمومی از منزل آغاز می شود." این جمله گویای بسیاری از مطالب است ضمن آن که پیشنهاد می کند کیفیّت ها را درهتل و رستوران همیشه باید در سطح عالی حفظ نمود لازم است برقراری این کیفیّت ها را دربهترین صورت ممکن به نمایش گذاشت. با تنظیم فهرست وار نکات زیربرآن هستیم تا قسمتی از فعالیّت های مربوط به سیاست داخلی روابط عمومی را عرضه و پیشنهاد کنیم:
- نظرخواهی از کارکنان هتل در کارهای جاری و معرفی تشویق شدگان در تابلوی اعلانات؛
- چاپ و انتشار نشریه داخلی (بولتن) ویژه پرسنل؛
- اعلام اطلاعات روزانه به کمک تابلو اعلانات؛
- شرح و توصیف پیشنهادها و طرحهای جدیدی که به اجرا در آمده اند؛
- معرفی کارکنان جدید؛
- اعلام برنامه های مربوط به اوقات فراغت و انواع سرگرمی ها با توجه به امکانات موجود؛
- اعلام تشکیل سمینارها و گردهمایی ها به منظور تبادل نظر و آموزش پرسنل؛
- شرکت تیمهای ورزشی هتل در مسابقات ورزشی و باشگاهی؛
خلاصه آن که روابط عمومی داخلی هتل بایستی دو هدف عمده را دنبال نماید:
۱ - برقراری روابط پسندیده و مثبت باکارکنان هتل؛
۲ - برقراری تفاهم و ایجاد اطمینان بین مدیریت، پرسنل و بخش روابط عمومی هتل.
بررسی سیاست خارجی بخش روابط عمومی
این سیاست براین مدار می گردد که پیشرفت ها، موقعیت ها، نوآوریها و تحولات تازه هتل را به آگاهی مردم برساند. با این روش می توان یک تصویر عمومی وگویا و زنده از تمامی سیستم را به معرض داوری گذاشت و در حفظ و اعتلای مقام و درجه هتل کوشش نمود. چنانچه یک هتل نتواند یک مدیر ورزیده و با ذوق و جستجوگر برای قسمت روابط عمومی خود برگزیند، بهتر است این مهم را برعهده یک مؤسسه خصوصی بی طرف که فعالیّت آن در زمینه همین نوع تبلیغات باشد واگذارکند یا آن که دیگر مدیران برای بخشهای هتل به طور مشترک این وظیفه را بپذیرند انجام دهند.
اهمیت موضوع درآن است که امور مربوط به بخش روابط عمومی بطور مداوم اجرا گردد و سستی و تعطیل نپذیرد و از آنجا که هدف از تمامی این فعالیت ها جلب رضایت مشتریان است نباید واقعیّت را قربانی قول وقرارها و بلند پروازیهای بی محتوا نمود.
روابط عمومی، همان گونه که از مفهوم لغوی آن استنباط می شود، برقرار کننده رابطه بین پرسنل با مسؤولان و سرپرستان از یک سو و بین کارکنان بخشها و مسافران هتل از سوی دیگر می باشد. به تعبیر دیگر عهده دار ایجاد حسن تفاهم در محیط کار و گسترش آن به تمام بخشها و قسمتهای هتل و مراقبت در حفظ و پایداری روابط حسنه در میان کلیه اعضاء و صاحبان مشاغل در سازمان هتل است.
وجود همکاری نزدیک و صمیمانه و حس مسؤولیت و تعاون در هر تشکیلاتی به ویژه در هتل، در نوع خود اصلی است ممتاز و چشمگیر که کارگزاران را به ایجاد روشهای مستحسن و شیوه های پسندیده دلالت می کند و نتایج کارها را سودمند و ثمر بخش می سازد.
برعکس، تیرگی روابط کارکنان و کدورتهای ظاهری و باطنی آنان نسبت به هم در یک هتل، به کار شکنیها و بد بینیها منجر می شود و زیان آن دامنگیر جریان کارها می گردد و موجبات نابسامانی و ناهماهنگی را فراهم می کند همچنین حسن شهرت و خوش نامی هتل را لکه دار می سازد. چنانچه در سایه کاردانی و کارآیی و لیاقت و شایستگی مسؤول روابط عمومی، همدلی و همفکری مورد نظر، در محیط هتل تحقق یابد ،می توان گفت که موفقیت بزرگی به نفع هتل به دست آمده است.
با این وصف ارزش کار و نتیجه فعالیتهای روابط عمومی در جهت بهبود وضع هتل کاملا نمایان وآشکار می شود .
نکته دیگری که در این زمینه قابل ذکر است، موضوع تبلیغات هتل است که در شمار وظایف روابط عمومی باید به شمار رود.
امر تبلیغات بایستی به نحو معقول و قابل باور و به صورت مورد پسند عملی شود و ارزش معنوی خود را حفظ کند و در افکار عمومی اثر مقبولی داشته باشد.
شیوه های تبلیغ هتل و مطالبی که در این باره منتشر و در تابلوها و اعلامیه ها برای اطلاع و جلب مسافران منعکس می شود، باید مقرون به حقیقت باشد ، ولی متأسفانه مشاهده می شود که مفاد و مندرجات اوراق مربوط به تبلیغات اکثرا مغایر با واقعیت است و با وضع موجود در هتل مورد نظر منافات دارد .به همین جهت چنین تبلیغاتی در مسافران اثر معکوس بخشیده و با لبخند تمسخر و بی اعتنایی از آنها می گذرند.
به طور مثال با بکار بردن صفات تفضیلی از قبیل «بهترین»، «زیباترین هتل»، «مجهز ترین هتل»، «عالیترین هتل» و «نازلترین قیمت» می خواهند نظر مسافران را به خود جلب کنند، در صورتی که ممکن است سرویس هتل از نظر مسافر قابل پسند نباشد یا از لحاظ قیمتها در هتلهای دیگر شهر نرخهای نازلتری وجود داشته باشد، یا هتلی که در تعریف، بهترین، مجهز ترین و زیباترین ، معرفی شده است در ردیف هتلهای درجه پایینتر محسوب شود.
با توجه به این واقعیتها، در اغراق و مبالغه باید حدی نگه داشت.
شهرت دروغین و آوازه کاذب تا کی می تواند پایدار بماند ، مسافر با یک بار مراجعه و نظر اجمالی می تواند تشخیص دهد که اهمیت هتل در چه سطحی است .
روابط عمومی در امر تبلیغات باید راههای بهتری را انتخاب کند که در اشتهار و اشاعه حسن شهرت هتل با معیارهای صحیح ، مؤثر باشد و همان طور که در مبحث مربوط به تبلیغات اشاره شده ، شیوه های مفید و سنجیده ای به کار برد.
اهمیت روابط عمومی بیشتر در ایجاد تفاهم و محبت بین افراد است تا رفتار پرسنل بر بنیان خصایل و سجایای انسانی استوار گردد و متصدیان کارهای هتل طوری با مسافر روبرو شوند که مسافر وقتی وارد هتل می شود، احساس کند کارمندان هتل او را می شناسند و با او آشنا هستند .با چنین برخورد های دوستانه و تعارفات صمیمانه چهره های باز، شاد و لب های متبسم، در مسافران حالتی به وجود می آید که تصور می کنند در میان دوستان خویش هستند ، نه در محیط بیگانه و غریب.
این احتمال هم وجود دارد که مسافری بر اثر پیش آمدی ، از کارمندی مکدر و عصبانی باشد. در این گونه موارد ، مسؤول روابط عمومی باید او را به خونسردی و آرامش دلالت کند و با سفارش یک چای یا قهوه ، به مسافر مجال دهد تا مورد نارضایتی خود را بگوید و در صورت اقتضا با معذرت خواهی از جانب کارمند یا کارگر مورد شکایت ، رضایت خاطر شاکی را فراهم سازد و با ملایمت و صلاح اندیشی ، علت ناراحتی را از بین ببرد .شهرت هتل مرهون خوش رفتاری و پذیرایی گرم و مردم داری است و هدف هتل جلب مسافر و توریست بیشتری می باشد و این اصل جامه عمل به خود نمی پوشد، مگر با ارائه خدمات و رفتار و منش خوب و تأمین رفاه مسافران.
خصیصه میهمان نوازی از خصایص دیرینه ما ایرانیان است و این خصلت و سیرت پسندیده شهرت عام یافته است . جمع پرسنل شاغل در هتل باید این اصل را همیشه مد نظر قرار داده و با سرویس و غذا و نظافت و خلق و خوی خوب، حافظ این صفت برجسته میهمان نوازی باشند.
درخانواده ها هم بهترین وسایل و اتاق و غذای خود را با خوش رویی در اختیار میهمان می گذاریم و از آنان با خونگرمی و صفای باطن پذیرایی می کنیم و در آرامش خانه تا آنجا که می توانیم می کوشیم و سعی می کنیم آرامش خانه حفظ شود و میهمان با کمال راحتی استراحت کند .هوای اتاق را مطبوع نگاه می داریم تا باب طبع او باشد و درمدت اقامتش در آسایش به سر برد و به او خوش بگذرد. این رسم میهمان دوستی از سنن باستان ماست. دریغ است که در جهت خلاف این رسم رفتار کنیم و از ارج و منزلت آن بکاهیم.
هتلداران هم باید از مسافران چنین برداشتی داشته باشند و آنان را میهمانخانه خود فرض کنند و یقین داشته باشند که بهره این کار بالاتر از هر نوع تبلیغ است و بالطبع همه میهمانان مأمور تعریف و تمجید از طرز پذیرایی هتل خواهند بود و شهرت آن را به دوستان و خویشان و آشنایان و همشهریان خود خواهند رسانید و حتی در خارج از مرز های کشور نیز خوشنامی و ارجحیت هتل بازگو خواهد شد و این خود از نظر اقتصادی نوعی سرمایه گذاری مؤثر به حساب می آید. کارفرما و هتلدار نیز می کوشد تا بین مؤسسه و مشتریان حسن تفاهم وجود داشته باشد و در برقراری این رابطه حسنه، روابط عمومی هتل سهم عمده ای بر عهده دارد که باید این وظیفه را به نحو شایسته ای انجام دهد.
لازم به یادآوری است که مسؤول روابط عمومی باید از لحاظ ادب و نزاکت و طرز برخورد و داشتن روحیه فعّال و سعه صدر و بلند نظری و ابتکار عمل و بیان نافذ ، الگو و سرمشق سایر کارکنان باشد تا آنها نیز به او تأسی جویند و از راهنماییها و نفوذ کلام وی برخوردار شوند.
متفرعات و جزئیات وظایف مسؤول روابط عمومی به وسیله مدیر هتل تعیین و مشخص می شود.
بعضی مواقع لازم است توسط فکس به اداره ها سفارتخانه ها کارخانه ها امکانات هتل و قیمتها را ارسال دارند.
حرفه هتلداری یک شغل بین المللی است به همین علت می بایست با اطلاع از جشنها و اعیاد مختلف در همان شبها مراسمی را از طرف هتل اجرا کرد به طور مثال برای ژانویه باید هتل یا رستوران را با درخت کاج و چراغانی تزئین کرد یا عید نوروز به چیدن سفره هفت سین اقدام کرد .
روابط عمومی مدیریت
کوششها و تلاشهای مدیران شایسته و موفق بر آن است که توان و انرژی خود را در راستای توسعه بخشی و گسترش دهی تجارت هتل به کار گیرند. توسعه اقتصادی هتل را تنها با برقراری روابط صمیمانه و گرم به ویژه بامردم، اداره ها، مسافرین و مؤسسه های بازگردانی و غیره می توان تحقق بخشید. مدیریت هتل یک مفهوم دیگر نیز دارد: مردم دار بودن. مردم داری به معنای واقعی آن، دوستدار، دلسوز و همدل بودن با مردم و بخشی از همین مردم را کارکنان هتل تشکیل میدهند و مدیران باید احساسی پدرانه و نوازشگرانه بر پرسنل خود داشته باشند. آنها که صدیق و درست کردارند فراوان اند ومدیران باید که صداقت و پاک درونی آنها را همچون سرمایه ای کاستی ناپذیر بشمارند و بهبود کارها را درشایستگی و لیاقت همین افراد بجویند.
پیشنهادها و انتقادهای آنهارا بدیده گیرند و بدان اهمیت دهند. یک مدیر باید بدان پایه از نرمش اخلاقی و صلابت رای برخوردار باشد که در کمال صمیمیت به افراد متشخص سلام گوید و در همان حال در راهنمایی و صدور دستورهای لازم، استقلال و استحکام نظر خود را محفوظ بدارد. او باید به صورت یک سرمشق، یک اصطلاح پرمعنی و یک ضرب المثل درآید، سخن و بیان او با آنچه که در عمل نشان می دهد تطبیق یابد. اخلاق، ادب و نزاکت را که رعایتش رابه کارکنان توصیه می کند خود بایدگنجینه ای از آن باشد. محیط کار و تلاش را در هتل باید چنان ساخته باشد که روش همکاری و هم راستایی تلاشها با توجه به سازمان سلسله مراتب به اجرا درآورد و در جهت هر چه بهتر شدن جنبه های تجارتی و اقتصادی هتل پیش برود.
بر عهده مدیریت است که به طور دائم به نوسانهای موجود در بازار قیمتها توجه نماید و مناسبترین قیمتها و اجناس را انتخاب و خریداری کند. کارکنان هتل در هر اقدامی باید برای مدیریت مطرح باشند به طوری که در اقدامهای او رعایت تقدم و اولویت آنها منظور گردد چرا که نحوه داوری پرسنل در باره مدیریت با سنجش اقدام های انجام شده و ناشده صورت می گیرد. یک مدیر پر تلاش و لایق می تواند توسعه هتل را تضمین کند، بازسازی ونوسازی آنرا هرگاه که لازم باشد به انجام رساند، می تواند کاستیها و کمبودها را جبران نماید و خطر تنزل و افت مؤسسه خود را برطرف سازد. در رفتار سنجیده و درست با میهمانان باید چنان باشد که رهبری او برکارکنان موجب ایجاد و تقویت روحیه همکاری آنها گردد و نقش سازنده او زبانزد همکاران باشد.
عامل، شخصیت، برای مدیر هتل بزرگترین امتیاز شمرده می شود. باید که این شخصیت را تکمیل کرد، هر لحظه و هر ساعت بر در ارتقاء آن کوشید و قدرتی معنوی و پایان ناپذیر درآن به وجود آورد تا بتوان برمیهمانان، مسافرین و کارکنان تأثیر مثبت گذاشت. شخصیت او باید بتواند مسافر عصبانی و از جای رفته را به آرامش بخواند و شکایت او را برایش واهی جلوه دهد، ولی در همان حال به دقت به رسیدگی برخیزد. دعوت از مسافر شاکی و عصبانی به یک فنجان چای یا قهوه همراه با اندکی نرم دلی و ابراز محبت و بلند نظری خواهد توانست مشکل را به خوبی از میان بردارد، باید در نظر داشت که: یکی از اصول عمده و بنیادین در برقراری روابط عمومی برخورداری از هنر گوش کردن و گوش نهادن به سخن دیگران است؛ گفته ایم که مسافرانی هستند که مایل اند با مدیر هتل طرح دوستی بریزند یا با وی آشنا گردند. بازهم بگوییم که دراین موارد باید با چهره ای گشاده تقاضا را پذیرفت و برای کوتاه مدتی هم که شده باب سخن با او را گشود وصحبت را مثلاً در باره شغل و اطلاعات شغلی او به میان آورد. این یکی ازشیوه های مؤثر در برقراری روابط عمومی است.
چگونه تبلیغ کنیم
یکی از راههای جالب توجه مردم به مسائل زندگی و اجتماعی و تجاری، اعم از امور معنوی و مادی، تبلیغات است. شناساندن کیفیت واثر وجودی هر دستگاه ومؤسسه ای ازهرنوع که باشد نیاز به معرفی و آگاهی لازم دارد و این آگاهی موقعی حاصل می شودکه به وسایل مختلف اذهان افراد و کسانی را که به مسأله مورد نظر نیاز و علاقه دارند به آن امر معطوف داشت. بهترین وسیله جلب توجه، توسل به شیوه تبلیغات و فراهم آوردن امکانات لازم در معرفی و شناساندن موقعیت و موجودیت هر چیزی که مورد خواست و اراده ما می باشد.
امروزه درسراسردنیا برای تبلیغ و معرفی هرنوع کالایی به مشتریان اهمیت فراوانی قائل اند و می بینیم که در همه جا تبلیغ رواج دارد و از انواع و اقسام وسایل تبلیغاتی برای معرفی کالا استفاده می شود،ولی یک نکته اصلی وبسیار مهم را نباید نادیده گرفت که بهترین تبلیغ برای هر نوع کالایی ، خوب بودن آن کالاست.
عالیترین تبلیغ برای یک هتل آن است که آن هتل از هر نوع وسیله ای که استفاده می کند آن وسیله ازنوع بهترین باشد وهرنوع خدماتی که میدهد مشتری را راضی نگه دارد درغیر این صورت به فرض که برای یک نوبت بتوان مشتری را جلب کرد،ولی همین که ببیندغذای هتل بداست ویا رفتارکارکنان مناسب نیست ویا خدمات ازکیفیت خوبی برخوردارنیست یا وسیله آسایش به طورکامل درهتل وجود ندارد، نه تنها خود او بلافاصله هتل را ترک می کند ، بلکه به هرکجا که برسد و با هرکسی روبرو شود از هتل بد گویی می کند و در نتیجه هر گونه تبلیغاتی که آن هتل کرده باشد بی اثر خواهد ماند.
تمیزبودن هتل،دکور خوب ، لوازم مورد پسند، غذای خوب و مطبوع وکارکنان مؤدب و خوش اخلاق بهترین تبلیغ برای یک هتل به شمار می رود،درعین حال، برای معرفی بیشتروآشنایی مقدماتی مسافر ان ، بد نیست از سایروسایل تبلیغاتی نیز استفاده شود.
دراینجا ، توصیه ای به مدیران جدید هتل را لازم می دانیم و آن عبارت از این است که اگر مدیریت هتلی را بر عهده گرفتید، سعی نکنید بلافاصله غذا ویا بعضی ازرسوم دیگر هتل را عوض کنید زیرا چه بسا که عده ای به آن نوع غذا عادت کرده اند و با تغییری که ناگهان داده می شود تعدادی مشتری را از دست می دهید ، بهتر است این کار را با مطالعه انجام دهید.
به هر حال، چنانچه خواستید برای هتل تبلیغ کنید، بی مطالعه این کار را انجام ندهید، بلکه ببینید چگونه مردمی واردآن شهر می شوند وچه نوع سلیقه هایی دارند بعد مطابق با خواست و سلیقه آنها تبلیغ نمایید.
به طورمثال چنانچه هتل در وسط شهر قرار دارد مطابق با سلیقه کارمندان که بیشتر مشتریان شما را تشکیل می دهند تبلیغ کنید.
هرنوع تبلیغی که برای هتل می شودسعی نکنیدارزانترین آن باشد، بلکه درنظرداشته باشیدکه بهترین نوع آن باشد، به طور مثال روی کاغذ های ارزان و نامناسب آگهی نکنید.
بایددید چه چیزی بیشترتوجه مردم را جلب می کند،مجله، روزنامه یا سینما ویابه طور مثال در ایستگاههای راه آهن ویا فرودگاه واتوبوس یاکتابهای راهنما و روی تابلوهای کنارجاده ها یا سایتهای اینترنت درهرصورت، رنگها باید خوب و جالب توجه باشد تا کسانی که آگهی های شما را می بینند علاقه شان از این طریق به تبلیغی که می شود جلب گردد. نوع کاربردکلمات و ابتکاراتی که بکار برده می شود نیز اهمیت فراوان دارد ، جملات درست و قشنگ خود به خود حیثیت هتل را بالا می برد و نادرست بودن و بد خط بودن تابلوها ویا طرحها موجب تنزل ارزش حیثیت هتل می گردد.
با این مقدمه هرهتلداری که بخواهد نام و شهرت هتل او ورد زبانها باشد وکارش رونقی بگیرد و منزلتی احراز کند باید با داشتن شرایط و امتیازات قابل توجه، به وسیله تبلیغات مفید و مؤثر و جلب توجه مسافران در کار خود موفقیتی کسب کند و در ارائه خدماتش به حسن شهرت معروف گردد.
اگر هتلدار دست روی دست بگذارد و منتظر بنشیند تا مسافری خودش به هتل مراجعه کند و اتاق بخواهد، مسلماً آنطورکه انتظار دارد درکارش پیشرفت نخواهد کرد.
هتلدار باید با انواع طرق و وسایل ممکن سعی جمیل مبذول دارد تا روز به روز بر تعداد مسافران خود بیافزاید و شهرت و آوازه هتل خود را بالاتر ببرد.
برای توفیق دراین کاروجلب مسافر و توریست بیشتری که خود باعث به دست آوردن درآمد بیشتر می شود، بد نیست کتاب مخصوصی که نام کلیه آژانسهای مسافری دنیا در آن چاپ شده است در اختیار داشته باشید تا بتوانید با آنها مکاتبه کنید و ضمن معرفی هتل، از آنها بخواهید که طی شرایطی، برای هتل مسافربفرستند.کارآژانسهای مزبوراین است که به هتلهای مختلف سراسر جهان مسافر می فرستند وازاین بابت ،کمیسیون(پورسانتاژ) می گیرند.
کتاب مخصوص دیگری نیز وجود دارد که نام کلیه هتلهای دنیا و نام کشور و نشانی هتل ، تعداد و قیمت اتاق در آن نوشته شده است. معمولاً، آژانسها برای ترتیب دادن تورها از این کتاب استفاده می کنند وباآگاهی از قیمت اتاقها وسیله مکاتبه با فکس،ایمیل ،تلکس یا ازطریق اینترنت بصورت OnLineبرای مسافران گروهی رزرو می کنند. برای به دست آوردن کتابی که نام آژانسهای دنیا درآن وجود دارد، باید با شرکتی که همه ساله این کتاب را چاپ می کند مکاتبه کرده تا نسخه ای به آدرس هتل بفرستنداکنون ساده ترین وبهترین اینست که نام تلفن وآدرس هتل را درسایت های اینترنت قرارداد که به راحتی در دسترس عموم قرار میگیرد
سودمند بودن این روش ، یعنی جلب توریست ازطریق سایت های اینترنت ، تاکنون به تجربه ثابت شده است.با این طریق، هم درآمد هتل افزایش می یابد وهم این که جلب توریست خود خدمتی به اقتصاد کشور به حساب می آید. علاوه بر جلب همکاری آژانسها به طریقی دیگر نیز می توان وسیله معرفی هتل را فراهم ساخت بعضی از هتلها، خودکارتهای مخصوصی چمدان که نام هتل روی آن چاپ شده تهیه می کنند و یا جاکلیدی ، ساعت وآیینه مخصوص وکیف دستی با علامت ونام هتل می سازند و در اختیار مشتریان قرار می دهند.
همچنین برای تبلیغ و معرفی هتل وجلب مشتری ،نوعی خودکار تهیه می کنند که یک طرف آن ساده و بدون هیچ نوشته ای باشد و در طرف دیگر، از قبل نام وآرم هتل چاپ گردد، آن وقت به وسیله دستگاه مخصوصی می توان نام مسافر را روی خودکاردرج کرد ودراختیاراوقرارداد. مسلماً این نیز وسیله ای است که توجه مسافررا نیزبیشتر به هتل معطوف دارد.راه دیگر این که هنگام ثبت نام، موقع ورود به هتل، تاریخ تولد مسافر را در محل مخصوصی ثبت نمایند و در روز تولد، کارت تبریکی برای او بفرستند.ارسال کارت تبریک نوروز هم در جلب توجه و علاقه مسافرانی که قبلا به هتل آمده اند، بسیار مفیدومؤثر است.
هنگامی که میهمانی جشنی را درهتل برگزار می کند از طرف مدیر وکارکنان هتل هدیه ای به او داده می شود که روی آن تبریک نوشته شده، این نیز در جلب علاقه میهمان تأثیر فراوان دارد. همچنین می توان روی کیسه پلاستیک که برای لباس چرک مسافران دراتاقها گذاشته می شود و معمولاً مسافر آن را با خود می برد، شماره تلفن رزرو را نوشت و یا این که یک کارت ویزیت به منزله آدرس به مسافرداده می شود ونام و نشانی و تلفن هتل به فارسی و لاتین درآن قیدشده، می توان پشت کارت که سفید است تقویم یا یک برنامه هفتگی و امثال اینها چاپ نمودوچون با داشتن برنامه یا تقویم ، مسافر ، آن کارت را نزد خود نگه می دارد ، خود نوعی یادآوری است که نام هتل در ذهن مسافر باقی بماند.
همچنین می توان با عکسهایی از قسمتهای مختلف هتل، دفتر یاداشت تهیه نمود ودراتاق مسافران قرارداد تا ازاین یاداشت ها استفاده نمایند.این یاداشت ها به دست هرکسی برسد، نوعی جنبه تبلیغاتی خواهد داشت .
از پاکت های مخصوص نیزکه دریک طرف آن عکس هتل یا مطلب ونکات دیگری چاپ ورایگان در اختیار مسافران گذاشته می شود می توان به عنوان تبلیغ استفاده نمود ، زیرا این پاکت را برای مکاتبه با دوستان به کارخواهند بردکه در انتشار شهرت هتل مؤثر است.
همچنین می توان صورت غذاهای متنوعی به صورت اسباب بازی بچه ها در اشکال مختلف از قبیل کلاه ، هواپیما، ماشین وغیره درست کرد، یاکتابهای قصه های کودکانه چاپ نمودکه روی جلد آنها نام و آدرس و شماره تلفنهای هتل وجود داشته باشد، یا دفترچه های نقاشی تهیه نمودکه آرم و عکس قسمتهایی از هتل برای رنگ آمیزی وسیله بچه ها، مورد استفاده قرارگیرد.هتلداران می توانند با ابتکاروحوصله کافی، خوددرصدد تهیه وسایل گوناگون دیگر برآیند که جنبه تبلیغ داشته باشد.
مطلب دیگری که در این زمینه بسیار اهمیت دارد و در جلب توریستهاو سیاحان و مسافران به نحو بارزی مؤثر است اظهارنظرهای شاهدان عینی است.
ازآنجا که بعضی از میهمانان اهل قلم، که با داشتن قریحه و ذوق نویسندگی، جریان مسافرتهای خود را به صورت خاطرات یا سفرنامه یا سرگذشت به رشته تحریر در می آورند و گاهی در این زمینه چنان دقت وکنجکاوی به خرج می دهند که درذکر جزئیات مسائل هتلها نکته ای از نظر جستجوگر آنها کنار نمی ماند، باید توجه داشت که این امر خود ، درمعرفی اوضاع و احوال هتلها از هر جهت مؤثر و جنبه تبلیغاتی قاطعی دارد و تا حدود زیادی بیانگر حقایق غیر قابل انکاراست .
این افراد نظریات خود را چه درکتابها و چه در روزنامه ها و مجلات منتشر می سازند و دیر یا زود خوانندگان از مندرجات این قبیل مطبوعات مطلع می شوند. جا دارد در بحث تبلیغات، شمه ای از مطالب حائز اهمیت را درموارد بهداشت یا کیفیت و ارزش غذا ها یا طرزبرخورد هتلداران و کارکنان، و آداب دانی و سلوک آنها یا چگونگی ساختمان و وسایل پذیرایی،به طور اختصار نکاتی چند چه از جنبه مثبت و چه از جنبه منفی یادآوری شود.
جنبه های منفی
اظهار نظرهایی شده مبنی براینکه اتاقها وراهروها سیاه و دودگرفته وهواکثیف بود،تارهای عنکبوت و حشرات موذی باعث ناراحتی و سلب آسایش و استراحت می شده است.در و پنجره ها به خوبی چفت نمی شده ودرموقع باز و بسته شدن، صدای دلخراش وچندش آوری ایجاد می کرده اند و گاهی پس ازبازشدن،بسته نمی شده.گردوغبارزیادی روی زمین ومبل وتخت ومیزمشاهده می شده دستشوییها وتوالتها کثیف ونفرت آور بوده است. غذا ها نامطبوع وغیرمکفی ولی با بهای گران به خورد میهمانان داده می شده ، لباس و وضع کارکنان کثیف و نامرتب بوده وحتی بویی متعفّن داشته اند. مدیران ، خونسرد و نامهربان و نامؤدب و غیر قابل تحمل بوده اند، گاهی تلفن داخلی خراب بوده و ناچار می شده اند برای احضار مستخدم فریاد بکشند ووقتی هم که مستخدم وارد می شده ،سر و وضع آشفته و نامرتب و قیافه اخمو و عبوس ، حتی وحشتناکی داشته است و به طور کلی هتل وکارگردانان آن ، شایستگی شهرت تبلیغاتی را که در اطراف آن می شده نداشته اند .
جنبه های مثبت
بعضی از هتلها را بسیار تمیز، مرتب، منظم و غذاهای آن را خوش طعم و مکفی با تزئین جالب معرفی کرده وشیروقهوه وشیرینی عالی و مخارج پذیرایی آن را مناسب قلمداد کرده اند. بهداشت و نظافت را درسطح خوب وظروف و وسایل را بسیار آبرومند ذکرنموده اند. مبلها و صندلیها راحت و اتاقهای خواب، وسیع و قابل استراحت وآسایش به حساب آمده .
دراطراف تعدادی از هتلها و میهمانخانه ها، از باغهای مصفای دلگشا و گلهای خوشبو و شکوفه های معطرتعریف شده است.ادب و طرز صحبت وبرخورد مدیر وکارکنان هتل را شایسته همه گونه تمجید دانسته و از قیافه های باز و لبهای متبسم آنان لذت برده اند و آنان را خونگرم و زود جوش و مهربان و دلسوز تشخیص داده اند، تا آنجا که به هنگام مراجعت وخدا حافظی ،با اظهاراندوه و ناراحتی هتل را ترک گفته اند و خاطره پذیراییهای گرم و صمیمانه را جزو بهترین خاطرات خود به حساب آورده اند.
بد نیست دراینجا به نکته ای اشاره کنم درسفری که به کشورکانادا داشته ام وارد سوپر مارکت ها که شدم متوجه شدم نرویلی های که برای حمل مواد غذایی دراختیار مشتریان قرارمیدهندودرهمه سوپر مارکت ها وجود دارد دو نوع است مدل اول که درکشورما وهمه جا مرسوم است ولی نوع دیگرآن درزیرهمان ترویلی ها یک اتومبیل برای بچه ها طراحی شده است که به راحتی میتواند داخل این اتومبیل بنشینند اینکارسبب میشود کودکان دست به قفسه ها نزنندوباعث ریختن اجناس قفسه نشونددوم اینکه کودک ازاین وضعیت کاملا شادوبرای خودسرگرم است پدرو مادر را وادار میکند به اینکه چند دوراضافه درسوپرمارکت بزنند واین مهم باعث میشودکه پدرمادرکودک با فکر راحت خرید بیشتری نیز انجام دهند.
ونکته دیگراینکه این سوپرمارکت ها به مشتریان خودکارتی مثل کارت بانک می دهند وبا ارائه این کارت هربارکه ازاین سوپر خریدکنید در مقابل مبلغ خرید شما امتیازی را در کامپیوتر برای این کارت بخصوص ثبت میکند ودر مقابل تعداد مشخصی امتیاز که از قبل تعیین شده بشما کوپنی می دهند که با میتوانید با ارا ئه این کوپن از همین فروشگاه هرکالایی راکه مایل باشید خریدکنید یا اینکه فروشگاه ازقبل برای مقدارامتیازهای که درنظرگرفته شده دوربین یا فیلم دوربین یا اتو و آسیاب برقی هدیه خواهد داد اینکار سبب میشود که شما سعی خواهیدکرد تا جای ممکن بخاطر کسب امتیاز بیشترازهمین فروشگاه خریدکنید.
در واقع به مشتریان دائمی که هر کدام بیشتر خریدکرده اند تخفیفی داده شده مدیران هتل میتوانند برای تبلیغات به مسافرین مثلا درمقابل ۲۰ شب اقامت درهتل یا درصورتیکه جمع مبلغ پرداختی به هتل طی یکسال مبلغ .۰۰۰ ریال شودیکشب اتاق رایگان در زمان های خلوتی هتل یا با دادن بن یا کارت دوروز ناهار ازبوفه یا استفاده ازسونا واستخررایگان درطول مسافرت به میهمان بدهنداینگونه تبلیعات باعث بالا رفتن درصد اشغالی هتل ها درزمان خلوتی ودائمی کردن وجلب مسافربیشترخواهدبودونباید فراموش کرد تبلیغاتی که باعث رضایت دو طرف شودتاثیربیشتر وبیاد ماندنی ترخواهد داشت.
در زیر به چند نمونه از انواع تبلیغات اشاره می شود :
برای هربارمراجعه میهمان به هتل یا برای پرداخت یک سقف معین که از قبل هتل تعیین میکنند چنانچه پرداخت مهمان به آن سقف رسید جایزه ای تعیین کنند مثلا یکشب اقامت رایگان در تاریخ های خلوت هتل یا استفاده ازرستوران یا استخر و سونا ...
روی شماره ریجیسترکارت ها درسال قرعه کشی شودو توسط نامه یا تلفن به مسافر جایزه اش را که مثلا برای اقامت در هتل از تاریخ ۰۰۰ تا ۰۰۰ میباشد یا استفاده از رستوران است را به او ابلاغ کنند .
موقع صورت حساب بردن توسط گارسن از شعرهای حافظ یک بیت را بعنوان فال در داخل کاغذشکلات یاآدامس قراردهیدوبه تعداد میهمانان همراه با صورت حساب به مشتری هدیه بدهند اثرمثبتی خواهدداشت یادر سیستم کامپیوتر بصورت رندوم هربارفال حافظ درصورت حساب ها چاپ شود .
روی صورت حسابها شماره های را برای جایزه انتخاب کرد که پس از پرداخت صورت حساب چنانچه روی شماره را پاک کردند همان زمان از بردن جایزه یا نبردن مطلع شوند مثلا یک یا چند ناهار یا دسر یا سلاد رایگان اینکار سبب خواهد شد که معمولا میهمان به تنهای از این جایزه استفاده نخواهدکردازدوستان دیگر بخاطراستفاده ازاین بن دعوت بعمل آورد که سبب فروش بیشتر رستوران هتل خواهد بود زیرا دوستان وی مجبور هستند بابت استفاده از غذا مبلغی بپردازند و شامل بن نخواهند بود .
یا درزمان های خلوتی هتل ازسالن های هتل برای کمک به مستمندان با دریافت ورودی کم وارزان نمایشگاهی از اینکه هرکس از لوازمی که در منزل استفاده ای نمی کند برای فروش به این سالن بیاوردبا قیمت های ارزان یا همت عالی بفروش برساند و آنچه بفروش رسید و وجهی که ازبابت ورودی بدست آمده را به مستمندان بدهند . وبعلت رفت آمدبیشتر میهمانان درآمد برای هتل ایجاد خواهد شد .
یک کارت دایره به قطر حدود ۸ سانت ازجنس دستمال کاغذی زیر لیوان یا فنجان چای که رویش نوشته شده باشد (ازاینکه شمادراین هتل اقامت دارید بسیارخوشحال هستیم )موقع سروآب یاچای زیر فنجان یا لیوان قرار دهند .
کوپن غذا درست کنند روی کارتی با چاپ عکس رستوران برای تبلیغات بدهند که در ساعت ها یا روز های خلوت رستوران تخفیف داده می شود .
چنانچه در هتل ها نمایشگاهای ترتیب داده میشود بهتر آنست که مبلغی بعنوان ورودی دریافت شودومبلغ ورودی را غذا یا نوشابه استفاده کنند .
کتاب نقاشی یا داستانهای کودکان تهیه کنید و به کودکان میهمانان هدیه بدهید و روی این کتابها را مهر هتل را بزنید یا چاپ کنید .
می توانید در منو غذا غذائی که فردا یا در رستوران های دیگر هتل سرو می شود برای تبلیغات در منو در قسمتی جدا گانه باطلاع مشتریان برسانید.
این نکات باعث جلب مشتری و رفت آمد بیشتر درهتل یا رستوران خواهد بود و هر چه رفت آمد بشتر ایجاد کنید سود بیشتر عاید هتل خواهد شد ودر صد فروش روزهای خلوتی هتل را بالا خواهید برد وضمنا ممکن است شما که کارت یا کوپنی که بدلیل داشتن امتیاز در اختیار یکنفر برای استفاده از رستوران یا یکشب اتاق رایگان قرارداده ایدآن نفر قطعا تنها نخواهد آمد شاید با دوستان و یا خانواده بیایند که خود تعدادی مشتری جلب شده است .
یا چنانچه هتل دارای شعب در شهرهای مختلف است میتواند زمان خلوتی آن شهر را برای دادن این جوایز تبلیغاتی پیشنهاد کند یا هتل ها میتوانند یک ارتباط اینچنیین با هم بر قرار کنند مثلا هتل در عید نوروز هتل ها در تهران خلوط است ودر زمستا ن ها شهرستان ها میتوانند طی قرار دادی دو یا چند هتل باهم چنین مراوده ای داشته باشند .
نکته ای که دراینجا لازم بیادآوریست اغلب دیده شده که هتل ها برای پارکینگ وجهی دریافت میکنند که بهتر است روی این کارت ها نوشته شود چنانچه در هتل از رستوران یا کافی شا پ استفاده کنید و صندوق رستوران یا کافی شاپ روی کارت پارکینگ مهر بزند وجهی برای پارکینگ دریافت نخواهد شد مهیمانی که برای دادن میهمانی یا برای استفاده ازرستوران هتل مراجعه میکند نباید نگران اتومبیلش باشد و صحیح نیست برای پارکینگ وجهی دریافت شود امروزه هتل ها بودجه ای در نظر گرفته اند ودراختیار تمام کارمندان قرار داده اند تا حتی یکنفراز میهمانان نا راضی هتل را ترک نکند.
نکته دیگر اینکه نوع بکار بردن کلمات و ابتکارهای که بکار برده می شودنیز اهمیت فراوان دارد جملات قشنگ و درست خود بخود حیثیت هتل را بالا می برد و نادرست بودن جملات و بدخط بودن تابلو ها و طرحها موجب تنزل ارزش حیثیت هتل می گردد .
اغلب تبلیغات جملات بلندنوشته می شودوغیرواقعی مثلا بهترین هتل یا ارزانترین بابهترین امکانات اینگونه جملات برای یک هتل جالب نیست تبلیغات بایدکوتاه وخلاصه باشد چندجمله نمونه درزیر پیشنهاد می شود .
- هتل ...... ..با40% تخفیف اقامتی خوش برای شما در ایام پائیز، زمستان درکنارآبهای معدنی یادریای خزرآرزومند است تلفن رزرو ... .
- هتل ......امکان دسترسی سریع میهمانان به آبهای گرم معدنی با چشم انداز بسیار زیبا از شهر دارای اتاقهای یکنفره ، دونفره و سوئیت
- هتل ...... . امکان دسترسی سریع میهمانان به مرکز خرید و ...
- هتل ... .. اقامت خوش برای شما درایام زمستان درپیست اسکی همرا ه با آموزش اسکی و ...رستوران زیبا باسروانواع غذاهای دلخواه ،کافی شاپ 24 ساعته مقدم شما میهمانان را گرامی میدارد تلفن رزرو ... .
- رستوران زیبا ی هتل 000 با چشم انداز به دریا با انواع غذاهای محلی
- هتل درآبهای گرم معدنی با تمام امکانات رفاهی اقامت خوشی را برای میهمانان آرزومی کند
- تعطیلات خود را با اقامت در هتل ... .. در کنار دریا چه زیبای ... ..با کلیه امکانات رفاهی بیاد ماندنی کنید
- آسایش ، آرامش وخاطره را درهتل ... ..تجربه کنید .
- آسایش ،آرامش و میهمان نوازی در هتل ... . میسر است.
- آسایش ، آرامش درهتل ... . میهمان نوازی و پذیرائی تخصص ماست.